srijeda, 5. srpnja 2017.

Slatka kaša od sorghuma ili sirka


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO



Sorghum ili sirak možete upotrijebiti i za slastice ili slatke doručke. Ako ga sameljete, dobit ćete brašno za palačinkice ili glatku, kremastu kašu, ali možete ga skuhati i u zrnu. Meni je takav odličan u kombinaciji s voćem, naročito bobičastim, ali i breskvama, marelicama i šljivama.


Za jednu zdjelicu pripremite:
1 žlicu meda ili agavinog sirupa
sok i koricu pola limuna ili limete
125g bobičastog voća (maline i borovnice)

Sirak isperite, skuhajte u tri puta većoj količini vode. Kuhajte ga oko 30 minuta na laganoj vatri, da  bude al dente. Pred kraj ga maknite s vatre i poklopite. Ohladite i zatim umiješajte voće. 


Dodajte sok i koricu limuna ili limete, prelijte žlicom meda ili agavinog sirupa. Ako volite manje slatko, izostavite med/agavin sirup. Po želji dodajte i malo vanilije u prahu.





Nema komentara :

Objavi komentar