srijeda, 29. ožujka 2017.

Pirjana janjetina



Pripremite:

1kg janjetine od prsa ili vrata
svežanj mladog luka ili veću glavicu običnog
tri režnja češnjaka
1 žlicu pirea od rajčice
2dl bijelog vina
maslinovo ulje
malo ružmarina
timijan
sol
svježe mljeveni papar


Narežite meso na komade pogodne za pirjanje, posolite i malo posipajte svježe mljevenim paprom. Ostavite stajati 10tak minuta. Sitno narežite luk i češnjak. Zagrijte maslinovo ulje pa prepecite meso tako da dobije zlatnu boju. Nemojte svo meso peći odjednom jer će rashladiti ulje i primiti se na dno. Meso izvadite i ostavite na toplom. 


Na ulje u kojemu se peklo meso dodajte luk i češnjak, malo posolite pa dodajte rajčicu i začine. Vratite meso u posudu i zalijte s malo vode tek da prekrije meso. Pirjajte oko 25 minuta zalijevajući vodom i vinom.  Probajte umak pa ako je potrebno na kraju dosolite i dodajte malo papra.


Volite li egzotične okuse žličica curry umaka, čili papričica ili malo cimeta ovo će jelo pretvoriti u orijentalnu bazu za umak s rižom ili soba rezancima. Možete poslužiti s knedlicama od kukuruznog brašna ili tradicionalnim njokima.









Nema komentara :

Objavi komentar