srijeda, 29. ožujka 2017.
Pirjana janjetina
Pripremite:
1kg janjetine od prsa ili vrata
svežanj mladog luka ili veću glavicu običnog
tri režnja češnjaka
1 žlicu pirea od rajčice
2dl bijelog vina
maslinovo ulje
malo ružmarina
timijan
sol
svježe mljeveni papar
Narežite meso na komade pogodne za pirjanje, posolite i malo posipajte svježe mljevenim paprom. Ostavite stajati 10tak minuta. Sitno narežite luk i češnjak. Zagrijte maslinovo ulje pa prepecite meso tako da dobije zlatnu boju. Nemojte svo meso peći odjednom jer će rashladiti ulje i primiti se na dno. Meso izvadite i ostavite na toplom.
Na ulje u kojemu se peklo meso dodajte luk i češnjak, malo posolite pa dodajte rajčicu i začine. Vratite meso u posudu i zalijte s malo vode tek da prekrije meso. Pirjajte oko 25 minuta zalijevajući vodom i vinom. Probajte umak pa ako je potrebno na kraju dosolite i dodajte malo papra.
Volite li egzotične okuse žličica curry umaka, čili papričica ili malo cimeta ovo će jelo pretvoriti u orijentalnu bazu za umak s rižom ili soba rezancima. Možete poslužiti s knedlicama od kukuruznog brašna ili tradicionalnim njokima.
Oznake:
*Jeka
,
Blagdani
,
Gluten free
,
Mesina i prilozi
,
Zdravo i fino
Pretplati se na:
Objavi komentare
(
Atom
)
Nema komentara :
Objavi komentar