Pripremite:
12 listova gotovog vučenog tijesta
100g maslaca
200ml slatkog vrhnja
100ml mlijeka
2 jaja
250ml čvrstog jogurta
3 žlice šećera
1 žlica šećera s mirisom vanilije ili ostrugati pola mahune vanilije
200g očišćenih datulja
Datulje očistite od sjemenke, narežite sitno pa prelijte s malo vrele vode. Otopite maslac.
Vatrostalnu posudu 35x20cm namažite maslacem.
Zakuhajte vrhnje sa
šećerom i vanilijom. Maknite s vatre pa umiješajte smjesu od istučenih jaja
s mlijekom i brašnom. Kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da se
krema zgusne. Ohladite.
U hladno umiješajte jogurt i izjednačite.
Na dno posude za
pečenje položite tri sloja tijesta pa svaki kapajte s malo maslaca.
Premažite s dvije žlice kreme. Složite sljedeći sloj također kapajući s
maslacem. Namažite s preostalom kremom, ostavljajući
dvije žlice za sljedeći sloj.
Ocijedite datulje pa
posipajte po kremi. Slažite sljedeća tri lista tijesta opet polijevajući
maslacem, pa nanesite ostatak kreme. Prekrijte s tri preostala lista. Izbodite kolač tankim nožem pa pecite 25 minuta na 180 stupnjeva.
Zadnjih 10 minuta prekrijte papirom za pečenje.
Nema komentara :
Objavi komentar