subota, 4. veljače 2017.

Čoko-lješnjak muffini bez brašna (LCHF)


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Nikad nisam bila fan muffina. Nije da su mi se zamjerili ili nešto slično, nego sam uvijek smatrala da ima i drugih ukusnih kolača, koje pečemo u tepsiji, režemo na kocke ili šnite i da muffin sam po sebi nije nešto posebno. Usprkos tome, često me pitaju imam li neki recept za laganije muffine bez brašna pa sam odlučila staviti ovaj. Ovi se muffini po sastojcima uklapaju i u LCHF način prehrane, a možete ih peći i kao kolač, u pravokutnoj ili kvadratnoj tepsiji.


Pripremite, za 10 muffina:

125g sitno mljevenih lješnjaka
30g kokosovog brašna
30g kakao praha
60g eritritola
2 žličice praška za pecivo
prstohvat himalajske soli
malo vanilije u prahu
koricu jedne neprskane naranče 
3 jaja
60ml otopljenog kokosovog ulja
100ml bademovog mlijeka (ili slatkog vrhnja)
60g nasjeckane tamne čokolade


Lješnjake sameljite, pomiješajte s prosijanim kokosovim brašnom i kakao prahom. Dodajte eritritol, prašak za pecivo, vaniliju i sol. Sa strane pomiješajte jaja, bademovo mlijeko i kokosovo ulje. Spojite smjese. Dodajte koricu naranče i nasjeckanu čokoladu. Grabite žlicom i rasporedite u kalupe.



Pecite 25min na 160C. Ako odlučite izostaviti komadiće čokolade, onda dodajte više eritritola u smjesu. Ovako je taman slatko, ali bit će nedovoljno slatko bez tamne čokolade. 



Nema komentara :

Objavi komentar