Pripremite:
1 srednje veliku glavicu kiseloga kupusa
400g narezanog kiselog kupusa
200g ječma ili ječmene kaše
2 pečene crvene paprike
1 veliku glavicu luka
4 režnja češnjaka
malo ljute papričice
sol
papar
svinjsku mast ili maslinovo ulje za vegansku varijantu
1 žlicu pirea od rajčice
malo crvene paprike
Radite li s ječmom natopite ga večer prije pa operite i kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša. Kašu nije potrebno namakati.
Luk, češnjak, papriku i ljutu papričicu sitno
narežite. Povrće pirjajte na malo masti, posolite i popaprite. Ocijedite
ječam, nemojte ga ispirati, pa dodajte u povrće. Dosolite i dodajte
začine koje volite. Pirjajte da ispari što više vode.
Ohladite.
Od glavice kupusa odvojite listove, izrežite
tragove korijena pri dnu i umatajte nadjev. Ako je kupus prekiseo
isperite ga u toploj vodi.
U većoj posudi zagrijte mast, dodajte malo
brašna i svijetlo ispržite, nalijte 3dl litre vode u kojoj ste
razmutili pire od paradajza. Posipajte s malo crvene paprike, posolite i
složite sarme i kiseli
kupus. Nalijte vodom da u tankom sloju prekrije kupus pa kuhajte oko sat vremena na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja probajte umak pa dosolite, ako je potrebno.
Nema komentara :
Objavi komentar