Maja za Priroda & DRUŠTVO
Vjerujem da je crumble s
voćem danas svima poznat, kao čest američki desert u filmovima i
serijama. No, naša varijanta, posipanke, postoji dugi niz godina i
pripremaju je bake diljem Hrvatske, od brašna, maslaca, šećera i
sezonskog voća. Posip možete pripremiti od različitih vrsta
brašna, orašastih plodova, pahuljica, sjemenki... Dodajte šećer
ili zaslađivač po izboru, maslac, kokosovo ulje i napravite
tijesto. Ne treba vam ni mikser, ni pjenjača. Samo rukama grubo
pomiješajte sastojke i pretvorite tijesto u mrvice. Posipajte ih po
pečenom voću i zapecite u pećnici.
Posipanke poslužite s tučenim slatkim vrhnjem, kupovnim ili domaćim sladoledom ili uz vanil kremu.
Posipanke poslužite s tučenim slatkim vrhnjem, kupovnim ili domaćim sladoledom ili uz vanil kremu.
Za jednu posudicu pripremite:
1 veću kiselkastu jabuku
pola žličice cimeta
prstohvat začina za medenjake
žlicu likera ili rakije po želji
1 žlicu proteina
sjemenki lana
1 žlicu rogača
u prahu
1 žlicu mljevenih zobenih
pahuljica
1 žlicu mljevenih lješnjaka
1 žlicu Sukrina
prstohvat mljevene vanilije
2-3 žlice kokosova
ulja
Jabuku ogulite i narežite na kockice.
Dodajte začine i liker, promiješajte. Stavite u posudicu i pecite
15ak minuta, na 180C, da jabuka omekša.
Pomiješajte sve sastojke za posip,
rukama zamijesite tijesto i pretvorite ga u mrvice. Posipajte po
polupečenim jabukama i vratite u pećnicu. Pecite 15ak minuta, da
tijesto porumeni.
Nema komentara :
Objavi komentar