Maja za Priroda & DRUŠTVO
Za dvije zdjelice pripremite:
3 dl organskog
kravljeg mlijeka ili bademovog
mlijeka za vegansku varijantu
3 žlice ječmenog
grisa
prstohvat vanilije u prahu
1 žlicu meda
ili drugog zaslađivača za vegansku verziju
3 mandarine
sok 2 mandarine i jednog grejpa ili
naranče
2 žlice meda
nekoliko klinčića
Stavite mlijeko u posudu
debljeg dna, dodajte vaniliju i med pa pustite da uzavri. Umiješajte
gris, smanjite temperaturu i miješajte pjenjačom nekoliko minuta na
laganoj vatri. Kuhani gris izlijte u dvije posudice i ostavite da se
hladi.
U tavu stavite med,
začine i sok grejpa i mandarine. Ako ne volite grejp, zamijenite ga
narančom ili dodajte više soka od mandarina. Lagano miješajte, da
se sok reducira, zatim poslažite mandarine narezane na šnite.
Ostavite 2-3 minute pa maknite s vatre.
Rasporedite voće po kuhanom
grisu. Začine uklonite, kako okus ne bi bio preintenzivan. Poslužite
toplo ili ohladite u hladnjaku.
Nema komentara :
Objavi komentar