Maja u suradnji s Pelle - gladni mačak
Pripremite:
9 oopsie kruščića, pripremljenih po receptu - link
za nadjev:
250g mljevenog mesa
1 srednje veliku glavicu luka
2 režnja češnjaka
nekoliko žlica pirea od rajčice
sol
svježe mljeveni papar
origano, bosiljak, začinsko bilje po želji
Ranije ispecite oopsie kruščiće.
Na masnoći prodinstajte sitno nasjeckan luk i češnjak. Kad se zastakli, dodajte meso. Povremeno miješajte i kad dobije zlatno-smeđu boju, dodajte pire od rajčice. Začinite i ostavite da se malo ohladi. (Ako želite, u ovaj nadjev možete dodati još neko povrće po želji - tikvice, patlidžan, papriku..)
Naribajte sir koji volite, u ovom slučaju Goudu. Količinu prilagodite svojim željama i kalorijama koje unosite. Jednu glavicu luka narežite na trakice.
Na svaki oopsie kruščić stavite mesni nadjev, narezani luk, posipajte naribanim sirom. Zapecite nekoliko minuta u pećnici na 200C, opcija ventilator.
Po želji prelijte kiselim vrhnjem (200ml) ili grčkim jogurtom pomiješanim s vlascem i mljevenim chilijem.
Napomena:
Umjesto umaka nalik bologneseu, možete upotrijebiti pesto ili chutney i neku nasjeckanu šunku, meso koje vam je ostalo od pečenja. Meni je odličan s Pelleovim chutneyjem Dalmatino povišću pritrujena.
Nema komentara :
Objavi komentar