Pripremite:
100g suhih rajčica
150g pršuta ili pancete
1 i pol šalicu riže za rižota
maslinovo ulje
1 i pol šalicu riže za rižota
maslinovo ulje
3 režnja češnjaka
sol
papar
sir Grana Padano
1 žlicu maslaca
sol
papar
sir Grana Padano
1 žlicu maslaca
Narežite suhe rajčice.
Narežite pršut pa ga kratko popržite na ulju, dodajte češnjak i rajčice. Dodajte rižu. Sve izmiješajte pa zalijte s oko 2 dl temeljca.
Miješajte na laganoj vatri. Dosolite ako je potrebno i posipajte s malo svježe mljevenog papra.
Dolijevajte temeljcem i stalno miješajte da riža postane kremasta. Za oko 15 minuta rižoto je gotov. Umiješajte maslac. Posipajte nasjeckanim peršinom i Grana Padano sirom.
Dolijevajte temeljcem i stalno miješajte da riža postane kremasta. Za oko 15 minuta rižoto je gotov. Umiješajte maslac. Posipajte nasjeckanim peršinom i Grana Padano sirom.
Nema komentara :
Objavi komentar