nedjelja, 7. kolovoza 2016.

Bezglutenske, veganske posipanke sa šljivama


Maja za Fitness.com.hr

Pripremite:

1kg šljiva
pola žličice cimeta
pola žličice miješanih začina po želji (vanilija, zvjezdasti anis, đumbir, kardamom,...)

za posip:

90g mljevenih badema ili drugih orašastih plodova
2 žlice mljevenih lanenih sjemenki
2 žlice mljevenih suncokretovih sjemenki
pola žličice cimeta i pola žličice drugih začina po želji
4-5 žlica kokosova ulja (za nevegansku varijantu upotrijebite maslac)
1 čep ruma
sladila/stevije/eritritola u količini koja zamjenjuje oko 100g šećera


Šljive operite i odstranite im koštice pa ih narežite na četvrtine. Poslažite u tepsiju i pecite 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180C. Ako želite, možete zasladiti šljive, no ja ih ne zaslađujem jer je posip sladak.


Sameljite lanene i suncokretove sjemenke u brašno, najbolje u mlincu za kavu. Bademe sameljite u multipraktiku i pomiješajte s mljevenim sjemenkama. Dodajte steviju, cimet, malo ruma. Umiješajte kokosovo ulje i ostavite par minuta da se smjesa prožme. 

 
Izvadite pečene šljive iz pećnice, posipajte posipom i vratite u pećnicu na 10ak minuta. Poslužite s tučenim kokosovim mlijekom ili sladoledom. Ja sam poslužila uz Veganski kokos daquiri sladoled.








Nema komentara :

Objavi komentar