Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite, za dvije osobe:
2 avokada
4 manja jajeta
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
7-8 žlica kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
chili papričicu ili kajenski papar
Avokado prerežite po dužini, oko cijelog ploda. Odvojite polovice, odstranite košticu. Stavite polovice avokada u namašćenu posudu za pečenje ili posudu obloženu papirom za pečenje. Pripazite da stoje stabilno, kako se ne bi prevrtale kad stavite jaja.
Jaja razbijte u posudu i zatim pažljivo stavite žumanjke u udubljenja gdje su bile koštice avokada. Prelijte bjelanjkom, da napunite udubljenja. Ako želite da stanu cijela jaja, možete udubljenja prethodno malo proširiti žličicom. Posolite, popaprite.
Pecite 15ak minuta na 220C. Prelijte s malo kiselog vrhnja ili grčkog jogurta. Posipajte mljevenom chili papričicom i poslužite uz salatu.
Nema komentara :
Objavi komentar