Za jedan omlet pripremite:
2 veća jaja
100g šampinjona/vrganja/bukovača
sol
maslac
maslinovo ulje
papar
1/2 žlice slatkog vrhnja
2 veća jaja
100g šampinjona/vrganja/bukovača
sol
maslac
maslinovo ulje
papar
1/2 žlice slatkog vrhnja
mladi luk
Gljive obrišite i narežite.Kratko ih prepecite na zagrijaniom maslacu da dobiju zlatnožutu boju. Istucite 2 jaja s malo soli i slatkim vrhnjem pa dodajte sitno nasjeckan mladi luk. Zagrijte na tavi 1 žlicu maslaca i 1 žlicu maslinova ulja.
Gljive obrišite i narežite.Kratko ih prepecite na zagrijaniom maslacu da dobiju zlatnožutu boju. Istucite 2 jaja s malo soli i slatkim vrhnjem pa dodajte sitno nasjeckan mladi luk. Zagrijte na tavi 1 žlicu maslaca i 1 žlicu maslinova ulja.
Ulijte
jaja u zagrijanu masnoću i pecite 2-3 minute pazeći da se omlet ne
primi za dno tave. Na jednu stranu stavite pripremljene gljive pa ih
lagano posolite, pospite s malo
narezanog peršina i svježe mljevenim paprom, preklopite drugu stranu
omleta.
Okrenite širokom lopaticom i pecite još minutu do dvije.
Ovo ej medju omletima moj najomiljeniji!
OdgovoriIzbrišiDubravka,
OdgovoriIzbrišidrago mi je. I moj.
Jeka