nedjelja, 20. ožujka 2016.

Omlet s gljivama



Za jedan omlet pripremite:

2 veća jaja
100g šampinjona/vrganja/bukovača
sol
maslac
maslinovo ulje
papar
1/2 žlice slatkog vrhnja

mladi luk


Gljive obrišite i narežite.Kratko ih prepecite na zagrijaniom maslacu da dobiju zlatnožutu boju. Istucite 2 jaja s malo soli i slatkim vrhnjem pa dodajte sitno nasjeckan mladi luk. Zagrijte na tavi 1 žlicu maslaca i 1 žlicu maslinova ulja.



Ulijte jaja u zagrijanu masnoću i pecite 2-3 minute pazeći da se omlet ne primi za dno tave. Na jednu stranu stavite pripremljene gljive pa ih lagano posolite, pospite s malo narezanog peršina i svježe mljevenim paprom, preklopite drugu stranu omleta.


Okrenite širokom lopaticom i pecite još minutu do dvije.





 

2 komentara :