četvrtak, 17. rujna 2015.

Banana bread s integralnim pšeničnim i integralnim pirovim brašnom


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Banana bread jednostavna je, a ukusna slastica koja je danas čest gost u mnogim domovima, a uveseljava nas od 30-ih godina 20. stoljeća kada se prvi put pojavila - kao kolač koji je trebao popularizirati korištenje praška za pecivo i sode bikarbone.

Pripremite:

3 srednje velike vrlo zrele banane
2 srednje velika jajeta
50ml kokosovog ulja
60g kokosovog šećera
125g integralnog pšeničnog brašna
125g integralnog pirovog brašna
žličicu praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
prstohvat vanilije u prahu
pola žličice cimeta
60g tamne čokolade
60g lješnjaka


Banane za ovakav tip kolača moraju biti jako zrele. Kad pomislite da su precrne, upravo onda su najbolje za ovakve kolače.
Banane ogulite, narežite i izgnječite vilicom u pire. Dodajte 2 jaja i otopljeno kokosovo (ili biljno) ulje pa šećer i istucite. Pomiješajte brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i začine.



Dodavajte brašna u tekuće sastojke i tucite pjenjačom, da dobijete jednoličnu smjesu. Čokoladu i lješnjake nasjeckajte na komadiće pa umiješajte spatulom. Dio lješnjaka ostavite, da posipate kolač.

Izlijte u kalup za kruh obložen papirom za pečenje. Posipajte nasjeckanim lješnjacima i pecite 50min u pećnici zagrijanoj na 180C. Izvadite, kratko ostavite u kalupu, a zatim na rešetki da se hladi.




Nema komentara :

Objavi komentar