Nachosi su jelo karakteristično za područje sjevernog Meksika i vrlo su popularni u tzv. Tex-Mex kuhinji, diljem Meksika, Teksasa, ali i drugih obližnjih američkih država. Tortilje se poslužuju razrezane na trokute, najčešće s umacima ili preljevima, kao snack ili predjelo. Ovakve, bogatije varijante mogu biti i glavno jelo.
Pripremite:
500g mljevene junetine
2-3 veće glavice ljubičastog ili crvenog luka - pola količine nasjeckane za dinstanje, pola za trokute
2 režnja češnjaka
1 konzervu pelata ili 2-3 rajčice
1 chilli papričicu (ako volite ljuto, dodajte više)
1 konzervu crvenog graha
pola konzerve kukuruza
sol
za umak od kiselog vrhnja i vlasca:
1 kiselo vrhnje s 12% m.m.
100ml grčkog jogurta ili nekog drugog, kremaste strukture
žlicu nasjeckanog vlasca ili drugog začinskog bilja po želji
malo soli
svježe mljeveni papar
Na maslinovom ulju prodinstajte nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i 1 chilli papričicu. Kad meso porumeni i dobije boju, podlijte s pelatima, začinite. Na kraju umiješajte konzervu crvenog graha i pola konzerve kukuruza.
Tortille (8 komada) razrežite na trokute. Poslažite ih u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Na svaki trokut stavite malo chilli smjese, zatim malo tanko narezanog luka i naribanog sira.
Zapecite 10ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200C, da se otopi sir. Poslužite s umakom od kiselog vrhnja i vlasca.
Nema komentara :
Objavi komentar