Pripremite:
6-8 žlica ječmenih pahuljica
250g svježeg sira ili slatkog vrhnja
2dl kefira
150g malina ili drugog bobičastog voća
1 bananu
prstohvat stevije
koricu pola limuna
Ako volite čvršće, hrskavije
pahuljice, prvo ih kratko prepecite na tavi i stavite sa strane da se
ohlade.
Pomiješajte svježi sir, kefir,
steviju ili sladilo po želji. Dodajte koricu limuna i ako imate,
malo vanilije. U ovu kremu možete staviti jogurt umjesto kefira, a
ako ne volite kreme od sira, upotrijebite slatko vrhnje, zasladite ga
i istucite u šlag.
Maline zgnječite vilicom, ali nekoliko
ostavite za dekoraciju. Bananu narežite na kolutiće i pokapajte s
malo limunovog soka, da ne pocrni. Možete upotrijebiti bilo koje
voće po želji, a dobro će poslužiti i neki domaći ili kupovni
pekmez u nedostatku svježeg voća.
U čaše slažite naizmjence voće,
pahuljice i kremu od sira.
Ako želite, ovakvo jelo možete poslužiti
i kao desert, a pahuljice zamijenite komadićima biskvita ili
natrganim keksima i poškropite likerom ili alkoholom po želji.
Nema komentara :
Objavi komentar