srijeda, 10. lipnja 2015.

Ječmene pahuljice s voćem i sirom




Pripremite:

6-8 žlica ječmenih pahuljica
250g svježeg sira ili slatkog vrhnja
2dl kefira
150g malina ili drugog bobičastog voća
1 bananu
prstohvat stevije
koricu pola limuna


Ako volite čvršće, hrskavije pahuljice, prvo ih kratko prepecite na tavi i stavite sa strane da se ohlade.

Pomiješajte svježi sir, kefir, steviju ili sladilo po želji. Dodajte koricu limuna i ako imate, malo vanilije. U ovu kremu možete staviti jogurt umjesto kefira, a ako ne volite kreme od sira, upotrijebite slatko vrhnje, zasladite ga i istucite u šlag.


Maline zgnječite vilicom, ali nekoliko ostavite za dekoraciju. Bananu narežite na kolutiće i pokapajte s malo limunovog soka, da ne pocrni. Možete upotrijebiti bilo koje voće po želji, a dobro će poslužiti i neki domaći ili kupovni pekmez u nedostatku svježeg voća. 


U čaše slažite naizmjence voće, pahuljice i kremu od sira. 


Ako želite, ovakvo jelo možete poslužiti i kao desert, a pahuljice zamijenite komadićima biskvita ili natrganim keksima i poškropite likerom ili alkoholom po želji.







Nema komentara :

Objavi komentar