nedjelja, 21. lipnja 2015.

JEDOZOVNI GLOBUS, ALI NE BAŠ CIJELI




Kuhamo već godinama sve što nam se svidi. Sve što vole naši prijatelji i naše obitelji, sve što nam se učini zanimljivo pa se oduševimo ili baš i ne… 

U naše teme je stalo i puno jela iz cijeloga svijeta, ali neka nam stalno izmiču iako znamo da su i ukusna i omiljena i u zemljama postanka kao i po cijelom svijetu. 


Globalizacija je nemilosrdna - sve znaš, sve je dostupno, sve se može nabaviti… Ali (uvijek taj "ali") neka su jela naprosto nepotkupljiva. I koliko god se trudiš i visiš po netu i naručuješ sastojke i daviš frendove da ti s putovanja donose stvari za koje jadni nisu nikad čuli, pručavaš recepte i autore - ipak je bisara bila najbolja u Fesu ili baklavica u Istanbulu.


Ali, vrijedi pokušavati jer su sve te halve, korme, umaci od kikirikija, limunove trave i kisele kineske juhe - izazov i poziv na istraživanje i kušanje. 
Pa kako je početak putovanja sretna misao na neku destinaciju tako je i početak gastronomskog putovanja sretna misao na puni tanjur.    





Nema komentara :

Objavi komentar