Kuhamo
već godinama sve što nam se svidi. Sve što vole naši prijatelji i naše
obitelji, sve što nam se učini zanimljivo pa se oduševimo ili baš i ne…
U
naše teme je stalo i puno jela iz cijeloga svijeta, ali neka nam stalno
izmiču iako znamo da su i ukusna i omiljena i u zemljama postanka kao i
po cijelom svijetu.
Globalizacija je nemilosrdna - sve znaš, sve je dostupno, sve se može nabaviti… Ali (uvijek taj "ali") neka su jela naprosto nepotkupljiva. I koliko god se trudiš i visiš po netu i naručuješ sastojke i daviš frendove da ti s putovanja donose stvari za koje jadni nisu nikad čuli, pručavaš recepte i autore - ipak je bisara bila najbolja u Fesu ili baklavica u Istanbulu.
Ali,
vrijedi pokušavati jer su sve te halve, korme, umaci od kikirikija,
limunove trave i kisele kineske juhe - izazov i poziv na istraživanje i
kušanje.
Pa kako je početak putovanja sretna misao na neku destinaciju
tako je i početak gastronomskog putovanja sretna misao na puni tanjur.
Nema komentara :
Objavi komentar