utorak, 25. veljače 2014.

Saltimbocca




Pripremite:

800g teletine od buta (može i svinjetina)
8 komada tanko narezana pršuta
15tak listića svježe kadulje
4 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca
1/2 dl bijelog vina (mi smo koristile moslavačku graševinu)
sol
papar


Narežite meso na 8 odrezaka pa lagano pritisnite dlanom ili ravnim dijelom bata za meso da meso malo omekša. Na svaki odrezak stavite nekoliko manjih listova kadulje pa prekrijte pršut. Drvenom čačkalicom pričvrstite pršut.



Ugrijte ulje pa pecite odreske sa svake strane oko tri minute. Radite li sa svinjskim mesom pecite nekoliko minuta duže.




Izvadite odreske na toplo pa na ulje u kojemu su se pekli dodajte maslac. Smanjite vatru na jako laganu i zalijte vinom. Neka ispari alkohol pa kušajte treba li umak dosoliti. Blago popaprite.
Poslužite sa salatom ili blanširanim povrćem.







Nema komentara :

Objavi komentar