nedjelja, 23. veljače 2014.

Breskvice


Ove breskvice nisu one ljepotice koje se šepure po svatovskim tanjurima ili nose u goste ili aranžiraju na svečane stolove. Ovo su obične, domaće, meni najbolje breskvice moje mame. Recept je jednostavan i doista ima malo  više "prčkanja", ali taj starinski kolač nas svaki put oduševi svojom jednostavnošću.



Pripremite tijesto po našem receptu za prhko tijesto.





Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Tijesto odložite u hladnjak na barem pola sata. Radite okruglice veličine oraha.
Pecite 10-15 minuta da ostanu svijetle.




Još mlake okruglice izdubite oštrim nožićem pazeći da ne popucaju. Mrvice usitnite u jednolične "prezle" pa pripremite nadjev od:
100g šećera
60g kakao praha bez dodanog šećera
½ dl ruma
5 punih žlica kiselkaste marmelade ili pekmeza (drijenak,ribizla...)





Napunite školjkice od tijesta nadjevom i slijepite po dvije.
Natopite ih u umaku od 4 žlice pekmeza pomiješane s 4 žlice hladnog mlijeka. Uvaljajte breskvice u krupni kristal šećer.
Neka breskvice odstoje preko noći kako bi omekšale.






Nema komentara :

Objavi komentar