Ove breskvice nisu one ljepotice koje se šepure po
svatovskim tanjurima ili nose u goste ili aranžiraju na svečane stolove.
Ovo su obične, domaće, meni najbolje breskvice moje mame. Recept je
jednostavan i doista ima malo više "prčkanja", ali taj starinski kolač
nas svaki put oduševi svojom jednostavnošću.
Pripremite tijesto po našem receptu za prhko tijesto.
Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Tijesto odložite u hladnjak na barem pola sata. Radite okruglice veličine oraha.
Pecite 10-15 minuta da ostanu svijetle.
Još mlake okruglice izdubite oštrim nožićem pazeći da ne popucaju. Mrvice usitnite u jednolične "prezle" pa pripremite nadjev od:
100g šećera
60g kakao praha bez dodanog šećera
½ dl ruma
5 punih žlica kiselkaste marmelade ili pekmeza (drijenak,ribizla...)
Napunite školjkice od tijesta nadjevom i slijepite po dvije.
Natopite ih u umaku od 4 žlice pekmeza pomiješane s 4 žlice hladnog mlijeka. Uvaljajte breskvice u krupni kristal šećer.
Neka breskvice odstoje preko noći kako bi omekšale.
Nema komentara :
Objavi komentar