četvrtak, 9. siječnja 2014.

Chocolate truffle tartlets - Čokoladne truffle pitice


Maja prema receptu Gordona Ramsayja (Just Desserts)


Pripremite:

za tijesto:

125g brašna
15g kakaa
1/2 žličice soli
60g šećera
60g maslaca
30g čokolade
1 žumanjak


Prosijte brašno, kakao i sol. U velikoj posudi istucite maslac i šećer dok ne dobijete svijetlu i kremastu smjesu. Umiješajte otopljenu čokoladu. Zatim dodajte prosijano brašno i žumanjak. Zamijesite tijesto, formirajte ga u kuglu i omotajte prozirnom folijom. Ostavite u hladnjaku pola sata.



za kremu:

150ml mlijeka
250ml slatkog vrhnja
250g tamne čokolade sa 70% kakaa
Pelleov pijani džem od naranči i kumkvata


Tijesto razvaljajte na debljinu od 5mm. Izrežite krugove dovoljno velike da prekriju male kalupiće za pite. Utisnite tijesto u kalupe i ostavite na hladnom 20ak minuta.
Pećnicu zagrijte na 200C.

Izbodite tijesto vilicom, stavite u pećnicu na 10-12min. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi.




Mlijeko i pola količine slatkog vrhnja zagrijte skoro do vrenja. Prelijte po natrganoj čokoladi i miješajte da dobijete glatki ganache. Ohladite ga, ali tako da ostane u tekućem stanju.

Istucite ostatak slatkog vrhnja u šlag mekih vrhova i umiješajte u ganache. Premažite tijesto pekmezom pa napunite kremom i poslužite.








Broj komentara: 8 :