Naši
dragi jedozovci i oni koji će to tek postati često nas mole da im damo
naš recept za "obični bijeli kruh" ili "ma obične kekse" ili "grah
onako na juhu" ili "savijaču s jabukama kao bakinu"...
Nisu rijetka ni
pitanja zašto nemamo na blogu recimo dobošicu, Vasinu ili reform tortu.
Neka jela iz internacionalne kuhinje koja su svjetski poznata i omiljena
također nam nekako nedostaju pa
smo odlučile malo se pozabaviti klasicima svjetske gastronomije.
Nastojat ćemo se držati provjerenih recepata iz gastronomske literature s "imenom i prezimenom" kao što su: Larousse Gastronomique, Escoffiera, Pellaprat - Prvi kuhar svijeta, Velika knjiga kolača, Sve kuhinje svijeta, Mira Vučetić - Zlatna knjiga kuharstva...
Nastojat ćemo se držati provjerenih recepata iz gastronomske literature s "imenom i prezimenom" kao što su: Larousse Gastronomique, Escoffiera, Pellaprat - Prvi kuhar svijeta, Velika knjiga kolača, Sve kuhinje svijeta, Mira Vučetić - Zlatna knjiga kuharstva...
Neka
jela karakteristična za naše podneblje kuhamo po receptima i
preporukama naših baka, mama, teta i prijatelja. Također koristimo i
recepte iz Velikog narodnog kuhara kojega ima valjda svaka kuća bivše
države.
U poplavi majstora i "majstorskih" savjeta diljem internetskih prostranstava, najezdi recepata za jela koja nose imena najpoznatijih jela iz svjetskih kuhinja, pokušat ćemo se vratiti korijenima i sjetiti se od čega smo krenuli svi mi amateri koji volimo dobru hranu.
Dobar nam/Vam tek!
Nema komentara :
Objavi komentar