ponedjeljak, 6. siječnja 2014.

Beer bread loaves - Brzi kruh s pivom


Maja prema receptu Gordona Ramsayja (GR's Home Cooking)


 Pripremite:

175g glatkog brašna
75g graham brašna, cjelovito zrno
1 i pol žličicu praška za pecivo
1/2 žličice soli
250ml piva
2 žlice mlijeka


Zagrijte pećnicu na 180C i namastite maslacem nekoliko malih kalupića ili jedan srednji kalup za kruh.
Prosijte brašno i prašak za pecivo u posudu, dodajte sol. Ulijte pivo i cijelo vrijeme miješajte, kako se ne bi stvarale grudice. Rasporedite tijesto u male kalupiće do 3/4 visine ili u jedan srednje velik kalup.

Pecite 30ak minuta, zatim izvadite kruh, premažite ga s malo mlijeka i posipajte s malo brašna. Pecite još 5min, da dobije boju.




Izvadite iz pećnice pa zatim iz kalupa i hladite na rešetki. Poslužite uz neku bogatu juhu ili gulaš. Ja sam kruh isprobala uz odličnu Pelleovu paštetu od dimljene patke.

Kruh u plastičnoj posudi može zadržati svježinu nekoliko dana.








Nema komentara :

Objavi komentar