ponedjeljak, 1. travnja 2013.

Divljač s ananasom




Pripremite:

600g mesa divlje svinje od prsa
600g srnetine
marinadu
maslinovo ulje
1 glavicu luka
2 režnja češnjaka
50g nasjeckanih pistacija
1 čili papričicu
30 g čokolade s najmanje 80% kakao mase
pelate ili svježe oguljene rajčice
2 dl plavca






Očistite meso od žilica i potopite ga u marinadu. Poklopite i ostavite na hladno mjesto najmanje 24 sata, a idealno je dva dana. Povremeno meso okrenite.

Na maslinovu ulju pirjajte luk i češnjak pa dodajte meso narezano na male komade (oko 3cm). Posolite pa pirjajte na jako laganoj vatri berem dva sata. Podlijevajte procijeđenom marinadom.



Kad je meso mekano dodajte oguljenu rajčicu kojoj ste odstranili sjemenke, nasjeckanu papričicu i pistacije. Pirjajte da ukuha tekućina te dodajte vino i čokoladu. Miješajte da ukuha gotovo sva tekućina.

Još vruće stavite u modle koje ste obložili prozirnom folijom. Servirajte s umakom od ananasa.




Umak od ananasa

1/2 jednog svježeg ananasa očistite i narežite na male ploške. Otopite dvije žlice šećera u sirup, dodajte ananas i pirjajte oko pola sata.
Kad ananas omekša štapnim mikserom napravite pire. Ohladite.










2 komentara :

  1. Sjajna ideja, intrigantna kombinacija. Prvo na listi za isprobavanje.

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago nam da ti se sviđa.
    Kiselina iz ananasa se jako fino slaže s čokoladom iz divljači.
    jeka

    OdgovoriIzbriši