Jeka za V-magazin
Pripremite:
za marinadu:
1l dobrog crnog vina (plavac, frankovka, zweigelt)
2 velike glavice luka
1 glavica češnjaka - cijeli češnjevi
korijen i list celera
korijen i list peršina
3 mrkve
1 žlica papra u zrnu
1 žlica smrekovih bobica
nekoliko listova lovora
Ostavite da se ohladi.
U hladnu marinadu potopite meso i ostavite stajati barem 24 sata. Što je divlja svinja starija, meso je potrebno duže "pacati".
za gulaš:
1 kg mesa divlje svinje od vratine ili plećke
2 žlice svinjske masti ili maslinovo ulje
3 žlice rajčice u koncentratu
20g čokolade s najmanje 70% kakao mase
papričica, ako volite jači okus
sol i papar
Meso operite,očistite i potopite u marinadu. Prije pripreme meso izvadite iz marinade i narežite na veće komade, lagano pobrašnite.
Marinadu procijedite. Iz povrća odstranite lišće i većinu zrnaca papra.
Zagrijte masnoću pa prepecite meso da poprimi zlatni boju, izvadite i ostavite na toplom. Na masnoću ubacite povrće iz paca i pirjajte da omekša, posolite i dolijevajte marinadu.
Kad je povrće mekano pretvorite ga štapnim mikserom u pire, dolijte malo marinade i vratite meso u umak.
Dodajte rajčicu, dosolite ako je potrebno. Pirjajte oko sat i pol dolijevajući marinadu. Kad je meso mekano umiješajte čokoladu, papričice ili još malo vina ako volite.
Dodati gorko-slatku čokoladu u divlju svinjetinu, nije samo hrabrost, to je istovremeni Eros i Thanatos cjelokupne gastronomije divljači.
OdgovoriIzbrišiJooooj koji kompliment.
OdgovoriIzbrišiSad smo ponosne.
e sad stvarno nikad mi ne bi palo na pamet dodat čokoladu, ali sve novo je vrlo privlačno, dok budem imala divlju svinju možda se usudim isprobati
OdgovoriIzbrišiA otkud mi smrekove bobice, pak? :p
OdgovoriIzbrišiZnam, reći ćete na smreki, ne?
:))
Ide ovih tjedana recept vrlo sličan ovome. Čak bih namjesto drugih slatkih stvari (bobica raznih itd.) mogla sjesti i čokolada Erostanatološka) :Pelle:
Čestitam na receptu.
DD
Smrekove bobe se mogu dobiti u bolje snabdjevenim biljnim apotekama.
OdgovoriIzbrišiRijetko ih ima na policama sa začinima.
Jeka