subota, 25. rujna 2010.

Čokoladni kolač s kruškama


Maja za V-magazin

Pripremite, za kalup veličine oko 30x20cm:

za tijesto:

100g oštrog brašna
1 malu žličicu praška za pecivo
3 velika jaja
95g muscovado šećera
125g maslaca
125g mljevenih badema
150g čokolade s najmanje 60% kakao mase
3 kruške


za glazuru:

100g čokolade s najmanje 60% kakao mase
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
50g maslaca
malo nasjeckanih badema ili bademovih listića za posipavanje


Namažite posudu za pečenje maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.

Istucite jaja sa šećerom u pjenastu masu, dodajte razmekšali maslac i polagano dodavajte mješavinu brašna, badema i praška za pecivo. Otopite čokoladu nad vrelom vodom te je umiješajte u tijesto.


Ako vam se tijesto čini prečvrsto, što ovisi o veličini jaja, dodajte malo tople vode. Ulijte polovicu smjese* u posudu za pečenje pa po njemu poslažite kruške narezane na duguljaste ploške.
Prekrijte ostatkom tijesta i pecite 30ak minuta.

*(Tijesto možete izliti u tepsiju u komadu pa na njega poslagati kruške.)



Za glazuru na jako laganoj vatri otopite šećer u mlijeku.
Natrgajte čokoladu na komadiće i otopite u mlijeku, dodajte maslac i još toplom glazurom prelijte mlak kolač. Pospite nasjeckanim bademima ili listićima badema.








2 komentara :

  1. ovaj kolač božanstveno izgleda, a čokolada i kruške mogu misliti koji odličan spoj!

    OdgovoriIzbriši
  2. Idući put ću staviti još više krušaka! <3

    (Maja)

    OdgovoriIzbriši