utorak, 23. lipnja 2009.

Svinjetina u vinu i vaser knedli



Pripremite:

600g svinjetine od buta
maslinovo ulje
sol
papar
malo brašna
3dl bijelog vina
konzervu pelata
kadulju


Meso narežite na šnicle, posolite i pobrašnite. Prepecite na 2 žlice ugrijanog maslinovog ulja, da porumene sa svih strana. Ostavite sa strane, na toplom.

U masnoću na tavi ulijte 2dl bijelog vina, malo domaće ukuhane rajčice ili pelata i lagano kuhajte. U umak vratite meso i lagano dinstajte dok ne omekša (30ak minuta). Podlijevajte s 1dl vina pomiješanog s 1dl vode. Dodajte nekoliko listića kadulje, na kraju popaprite i poslužite uz vaser knedle.


za vaser knedle:

2 šalice glatkog brašna
malo soli
prstohvat praška za pecivo
1 jaje

Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte istučeno jaje i nekoliko žlica vode, da dobijete tijesto koje se teško odvaja od žlice. (Jaje možete i izostaviti pa ćete dobiti bijele knedlice.)


Umočite žlicu u posoljenu uzavrelu vodu, zatim grabite žličnjake i ispuštajte u lonac. Kad isplivaju na površinu vadite i stavite u umak.



1 komentar :