ponedjeljak, 15. lipnja 2009.

Stracciatella torta s malinama


Biskvit:

150g brašna
1/2 praška za pecivo
15g kakao praha
75g šećera
1 vanil šećer
2 jaja
100g maslaca
50g čokolade narezane na listiće
1/2 dl ruma

Pomiješajte praškaste sastojke, istucite žumanjke sa šećerom i maslacem. Bjelanjke istucite u snijeg. Dodajte žumanjke u brašno, primiješajte bjelanjke i rum.
Pecite u četvrtastom obliku na 180 stupnjeva 20tak minuta. Ohladite u plehu. Prelijte kremom i ohladite u hladnjaku.




Krema:

2 vrećice želatine
3 dl mlijeka
2 žlice gustina
3 žlice šećera
150g tamne čokolade (ili gotove čokoladne ljuskice)
400g malina
400ml vrhnja za šlag

Otopite 2 vrećice želatine prema uputi na vrećici. Skuhajte kremu od 3dl mlijeka, 2 žlice gustina i 3 žlice šećera. Maknite je s vatre i umiješajte želatinu. 150g crne čokolade narežite na ljuskice ili kupite gotove narezane ljuskice. Pomiješajte šlag i sve sastojke te oprezno umiješajte 400g malina, da ostanu cijele. Ako želite slađu kremu, došećerite kremu šećerom u prahu.




Kad se krema stegne prelijte je s malo čokolade ili slojem tučenog vrhnja. (Kolač je ukusan i ako ga prelijete pireom od malina.)







2 komentara :