ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Juha od janjetine s prosom



Pripremite: 

600g janjetine od prsa ili vrata
2 korijena mrkve
1 srednje veliki korijen peršina
1 glavicu luka
3 režnja češnjaka
1 crvenu paprika
malu glavicu kupusa
3 žlice narezanih pelata
sol
papar u zrnu
maslinovo ulje
1 šalicu prosa
kadulju
peršinov list


U posudi debljeg dna prepecite posoljenu janjetinu narezane na manje komade. Izvadite meso pa dodajte očišćeno i narezano povrće. Posolite, dodajte papar u zrnu i pirjajte 10tak minuta. Vratite meso u posudu, dodajte pelate nalijte vode da prekrije sastojke. Dodajte listić kadulje, dosolite ako je potrebno pa kuhajte oko 40 minuta na laganoj vatri.


Proso operite i prelijte vodom samo da pokrije zrna i dodajte 2 žlice maslinova ulja. Kad voda zakuha, kuhajte 2-3 minute, posolite i ugasite vatru. Ostavite poklopljeno 10-15 minuta.
Juhu servirajte s prosom. Janjetinu predlažemo da servirate odvojeno uz malo maslinova ulja ili  blagog umaka od hrena.

Nema komentara :

Objavi komentar