nedjelja, 10. ožujka 2013.

Štapići od palente s ribom




Pripremite:

250 g kukuruzne krupice
200g pečenog bakalara
2 žlice posnog sira
sok i korica od pola limuna
sol
papar
maslinovo ulje


Skuhajte palentu po uputi s vrećice te joj dodajte žlicu maslinovog ulja. Izlijte u plitku posudu da se hladi.
Ribu usitnite, dodajte sir, maslinovo ulje, papar, limunovu koricu i sok. Dosolite ako je potrebno.
Palentu narežite na ploške i nanesite namaz.

Malo pospite svježe mljevenim paprom i limunovom koricom.




Za ovaj lagan i ukusan prigrizak možete upotrijebiti i koju drugu ribu, uključujući i tunu iz konzerve, samo je dobro ocijedite. Ovdje smo iskoristile ostatak bakalara u zamotuljku.





2 komentara :

  1. Neobično i divno. Sigurna sam da je veoma ukusno, i svakako ću napraviti kad se sledeći put dokopam bakalara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti! :)
      Nama je fino i s drugim vrstama ribe, kad nema bakalara.:))

      (Maja)

      Izbriši