Maja za V-magazin
za tijesto:
100g oštrog brašna
1 malu žličicu praška za pecivo
3 velika jaja
95g muscovado šećera
125g maslaca
125g mljevenih badema
150g čokolade s najmanje 60% kakao mase
3 kruške
za glazuru:
100g čokolade s najmanje 60% kakao mase
2 žlice šećera
2 žlice mlijeka
50g maslaca
malo nasjeckanih badema ili bademovih listića za posipavanje
Namažite posudu za pečenje maslacem. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Istucite jaja sa šećerom u pjenastu masu, dodajte razmekšali maslac i polagano dodavajte mješavinu brašna, badema i praška za pecivo. Otopite čokoladu nad vrelom vodom te je umiješajte u tijesto.
Ako vam se tijesto čini prečvrsto, što ovisi o veličini jaja, dodajte malo tople vode. Ulijte polovicu smjese* u posudu za pečenje pa po njemu poslažite kruške narezane na duguljaste ploške.
Prekrijte ostatkom tijesta i pecite 30ak minuta.
*(Tijesto možete izliti u tepsiju u komadu pa na njega poslagati kruške.)
Natrgajte čokoladu na komadiće i otopite u mlijeku, dodajte maslac i još toplom glazurom prelijte mlak kolač. Pospite nasjeckanim bademima ili listićima badema.
ovaj kolač božanstveno izgleda, a čokolada i kruške mogu misliti koji odličan spoj!
OdgovoriIzbrišiIdući put ću staviti još više krušaka! <3
OdgovoriIzbriši(Maja)