četvrtak, 7. siječnja 2021.

Mendiants

Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ovi jednostavni, a preukusni čokoladni zalogaji ukrašeni suhim i orašastim voćem pripremaju se u blagdansko vrijeme u Francuskoj. Naziv im potječe od latinskog mendicans, odnosno prosjaci, a u vezi je s katoličkim redovima koji su prisegnuli na siromaštvo. Svaki plod označava jedan red i boje njihovih halja. Lješnjaci (smeđa) - karmelićane, bademi (bijela) - dominikance, grožđice (siva) - franjevce, suhe smokve (ljubičasta) - augustince. 



Izaberite kvalitetnu tamnu čokoladu i ukrasite ih ili ovim klasičnim dodacima ili po vlastitoj želji. Odlični su i u kombinaciji s bučinim sjemenkama, preprženim sezamom, cvijetom soli, brusnicama, pistacijama, ružinim laticama...


Pripremite, za otprilike 20 komada:




Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Tepsiju obložite papirom za pečenje pa žlicom nanesite hrpice kružnog oblika. Malo protresite tepsiju da se razliju u diskove i posipajte ih sjeckanim suhim i orašastim voćem.



Ostavite da se čokolada ohladi i stegne. Pažljivo odvojite od papira za pečenje i poslužite ili pospremite u metalnu kutiju.






Nema komentara :

Objavi komentar