Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Manje
je više, što se najbolje vidi na primjeru ovakvih, jednostavnih i
brzih, a ukusnih recepata. Meni se jako svidjela ova kukuruzna tjestenina i podsjetila me na kukuruzne tortilje pa mi je umak od avokada bio logičan izbor.
Avokado je predivno kremast i doista mu ne treba puno
dodataka, ali s obzirom da mu je okus neutralan, odlično se slaže sa
svim začinima i dozvoljava da pustite mašti na volju.
Pripremite:
1 veći avokado
2 režnja češnjaka
nekoliko listova bosiljka
koricu i sok limete
maslinovo ulje
svježe mljeveni papar
sjemenke crnog kima ili sezama
sir po želji
Avokado
prerežite po sredini, okrenite polovice i razdvojite ih. Izdubite meso
avokada, narežite i stavite u mali blender. Dodajte bosiljak i češnjak.
Iscijedite sok jedne limete, dodajte naribanu koricu, 2 žlice maslinova
ulja i smiksajte.
Posolite, popaprite pa umiješajte pretodno skuhanu
tjesteninu. Po želji dodajte naribani parmezan.
Posipajte sjemenkama crnog kima ili sezama i poslužite.
Nema komentara :
Objavi komentar