ponedjeljak, 17. veljače 2020.

Bezglutenska tjestenina s umakom od avokada


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Manje je više, što se najbolje vidi na primjeru ovakvih, jednostavnih i brzih, a ukusnih recepata. Meni se jako svidjela ova kukuruzna tjestenina i podsjetila me na kukuruzne tortilje pa mi je umak od avokada bio logičan izbor.
Avokado je predivno kremast i doista mu ne treba puno dodataka, ali s obzirom da mu je okus neutralan, odlično se slaže sa svim začinima i dozvoljava da pustite mašti na volju.
Pripremite:

1 veći avokado
2 režnja češnjaka
nekoliko listova bosiljka
koricu i sok limete
maslinovo ulje
svježe mljeveni papar
sjemenke crnog kima ili sezama 
sir po želji


Avokado prerežite po sredini, okrenite polovice i razdvojite ih. Izdubite meso avokada, narežite i stavite u mali blender. Dodajte bosiljak i češnjak. Iscijedite sok jedne limete, dodajte naribanu koricu, 2 žlice maslinova ulja i smiksajte. 
Posolite, popaprite pa umiješajte pretodno skuhanu tjesteninu. Po želji dodajte naribani parmezan.
Posipajte sjemenkama crnog kima ili sezama i poslužite.

Nema komentara :

Objavi komentar