Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ova lagana krem juha odlična je zamjena za klasične krem juhe, koje se pripremaju sa zaprškama ili zgušnjavaju krumpirom. Ja sam upotrijebila malo zobenog vrhnja i nisam je dodatno zgušnjavala, no vi možete upotrijebiti mljevene zobene pahuljice.
Pripremite:
2 srednje velike mrkve
2 korijena peršina
1 glavicu luka
1 manji korijen celera
1 manju glavicu brokule
1 manju glavicu cvjetače
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
majčinu dušicu
100ml zobenog ili običnog vrhnja za kuhanje
Korijenasto povrće narežite, dodajte luk, stabljiku brokule i cvjetače pa prodinstajte u loncu na malo maslinova ulja. Podlijte vodom ili temeljcem. Dodajte začine i kuhajte na laganoj vatri, da povrće omekša. Sa strane skuhajte cvjetove brokule i cvjetače.
Dio dodajte u juhu i usitnite štapnim mikserom s ostalim povrćem, a dio brokule i cvjetače ostavite natrgan. Po potrebi dodajte još vode. Umiješajte zobeno vrhnje i ako želite gušću juhu, dodajte 2 žlice mljevenih zobenih pahuljica.
Nema komentara :
Objavi komentar