nedjelja, 20. siječnja 2019.

Prosena kaša s jabukama i orasima


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Proso su mnogi doživljavali hranom za papige ili hrčke, no to je sjajna žitarica bogata vlaknima i proteinima, željezom, snižava kolesterol, pomaže kod izlučivanja tekućine, a ne sadrži gluten pa je stoga idealna za one koji ga izbjegavaju. Upravo zbog toga postaje sve popularnija i sve je veći broj recepata s tim divnim zrncima.


Može se pripremiti na bezbroj načina, u raznim slatkim i slanim kombinacijama. Meni je proso odlično u slatkim kašama za doručak, ali i slanim prilozima pa ću objaviti nekoliko meni dragih ideja.

Pripremite, za 2 obroka:

žličicu kokosova ulja
110g prosa
sok 1 naranče
2dl vode
2 manje jabuke
nekoliko oraha
cimet
sirup od datulja (ili sladilo po želji)


U posudi debljeg dna zagrijte kokosovo ulje. Dodajte proso i malo prodinstajte. Podlijte mješavinom narančina soka i vode (ili samo vodom).
Kuhajte desetak minuta na laganoj vatri, zatim dodajte naribane jabuke i cimet.


Orahe nasjeckajte i rasporedite po kaši, prelijte sirupom od datulja. Ako želite izbjeći sirup od datulja, upotrijebite sladilo po želji.







Nema komentara :

Objavi komentar