Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Moja mama uvijek priprema jako puno priloga uz nedjeljni ručak i ponekad nam zbog toga ostane različitog povrća. Idući dan preostalo povrće iskoristi u nekom složencu ili ovakvoj mućkalici.
Meni se to jelo jako svidjelo i često ga pripremam od različitog povrća koje u tom trenutku imam pri ruci. Umjesto špeka možete upotrijebiti šunku ili ostatke nekog kuhanog ili pečenog mesa. Možete dodati i proteinski prah bez okusa. Idealno je jelo za tzv. čišćenje hladnjaka pa dajte mašti na volju.
Za ovu mućkalicu ili quiche bez podloge promjera 28cm pripremite:
5 jaja
4-5 žlica posnog sira
3-4 žlice vrhnja ili grčkog jogurta
pola žličice kurkume
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
majčinu dušicu
češnjak u prahu
chili
75g špeka
1 manju glavicu luka
1 manju tikvicu
150g brokule
100g karfiola
Očistite brokulu i karfiol. Natrgajte ili narežite na manje cvjetiće. Pećnicu zagrijte na 180C.
Kratko skuhajte brokulu i karfiol u slanoj vodi. U visokoj tavi koja može u pećnicu prodinstajte narezani špek i tikvice. Stavite sa strane.
Istucite jaja sa sirom, jogurtom i začinima. (Ako želite možete dodati i ribanog sira poput Goude.)
Pomiješajte s povrćem i izlijte u tavu u kojoj ste dinstali špek.
Pecite 40ak minuta na 180C, zatim upalite opciju ventilator i zapecite. Ostavite da se ohladi pa režite na trokute. Ako ćete jesti toplo, vjerojatno će se malo trgati kod rezanja pa to imajte na umu ukoliko želite pravilne šnite.
Nema komentara :
Objavi komentar