ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Marinirana pileća krilca


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Znam da većina ljudi preferira bijelo meso kad je piletina u pitanju, ali meni su najdraža upravo krilca. Često ih pripremam, u različitim marinadama i s različitim umacima, a kad mi se to uklapa u prehranu, u ovoj marinadi koristim i med. Vama prepuštam da sami odlučite, pa ako želite, u marinadu dodajte i žlicu nekog neutralnog meda. U ovu marinadu možete dodati i soja sos, no u tom slučaju izostavite sol.


Pripremite, za 4 osobe:

20ak pilećih krilaca
pola žličice dimljene paprike
pola žličice kurkume
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
sok jednog grejpa
ulje


Pomiješajte sve sastojke za marinadu. Ako odgovara vašem načinu prehrane, možete dodati i žlicu meda. Prelijte marinadu po krlicima i ostavite da se mariniraju bar dva sata.

Pećnicu zagrijte na 200C.


Tepsiju od pećnice prekrijte papirom za pečenje. Poslažite krilca i pecite 10ak minuta sa svake strane. Pred kraj upalite ventilator.
Poslužite uz priloge po želji.




Nema komentara :

Objavi komentar