subota, 21. travnja 2018.

LCHF "rezanci" od jaja i sjemenki


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ovaj recept zapravo je multifunkcionalan. Od ove količine sastojaka dobit ćete tri palačinke ili tortilje, koje možete upotrijebiti za razna jela, a možete ih narezati i dobiti "rezance" za umake. Sjemenke  i začine izaberite prema vlastitom ukusu. 


Pripremite, za 4 osobe:

3-4 jaja
5-6 žlica mljevenih sjemenki (lan, sezam, suncokret)
prstohvat soli
pola žličice praška za pecivo
malo sjeckanog peršinovog lišća
začini po želji (dimljena paprika, kurkuma, đumbir, češnjak u prahu, svježe mljeveni papar..)


Sameljite sjemenke u mlincu za kavu, da dobijete fini prah. Istucite jaja, dodajte mljevene sjemenke i začine. Umiješajte sitno nasjeckano peršinovo lišće.


Na teflonskoj tavi zagrijte malo masti ili masnoće po želji. Izlijte smjesu i oblikujte tanku palačinku. Ispecite sve tri pa ih narežite na rezance.


Nema komentara :

Objavi komentar