Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Ovi
keksići gotovi su za 20ak minuta pa su zgodni za pripremu, naročito
kad zatrebate nešto slatko, a ne želite potrošiti puno vremena.
Ujedno su i bezglutenski ako upotrijebite zobene pahuljice bez
glutena i neko takvo brašno (heljdino, rižino..). Okus keksa
podsjeća na Snickers čokoladicu, što se mnogima sviđa, ali ako ne
volite kikiriki, zamijenite ga bademima ili lješnjacima.
Pripremite:
70g
smeđeg
šećera
70-100g tamne čokolade
prstohvat
himalajske
soli
60g
maslaca
2
srednja jaja
12g
praška
za pecivo
Zagrijte
pećnicu na 180C.
Pomiješajte
sve suhe sastojke, dodajte narezanu čokoladu i kikiriki. Zatim
dodajte jaja istučena sa šećerom i otopljeni maslac. Miješajte
spatulom, da se sve izjednači.
Žlicom
grabite smjesu i slažite hrpice nalik keksima, na tepsiju obloženu
papirom za pečenje.
Keksi će se tijekom pečenja malo proširiti pa
pripazite da imaju dovoljno mjesta. Pecite oko 12 minuta, zatim ih
spatulom prebacite na rešetku, da se hlade. Od ove količine
sastojaka dobit ćete 20-25 keksića, ovisno koliko velike kekse
ćete raditi.
Nema komentara :
Objavi komentar