Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Sjećate
se onih bezglutenskih Probios tjestenina? Ovaj put upotrijebila sam fusille
od graška
koji su se odlično uklopili sa šalšom i tunom. Ja šalšu volim šporku, odnosno
ne smetaju mi kožice i sjemenke rajčice, tako da ih ne gulim i ne čistim kada
koristim svježu rajčicu. Zimi koristim cijelu nasjeckanu rajčicu iz konzerve, a
vi, u slučaju da želite izbjeći sjemenke i kožicu, upotrijebite samo pasiranu
rajčicu.
Pripremite,
za dvije osobe:
1 paket Probios
fusilla od graška
1
srednje veliku glavicu luka
2 režnja
češnjaka
1konzervu
nasjeckane rajčice
prstohvat
smeđeg
šećera
začinsko
bilje po želji
2
konzerve tune
Na
maslinovu ulju prodinstajte nasjeckani luk i češnjak. Kada luk omekša, dodajte
nasjeckanu rajčicu. Pirjajte, zatim podlijte pasiranom rajčicom. Ostavite na
laganoj vatri, povremeno promiješajte. Začinite solju i paprom, posipajte s
malo smeđeg šećera, da umak ne bude kiseo.
Dodajte suhe začine po želji – bosiljak, origano, timijan.. Tunu ocijedite, umiješajte u
umak i ostavite da se kratko krčka, da se sve prožme. Umjesto klasične tune,
možete upotrijebiti i onu od
tofua.
Tjesteninu
skuhajte prema uputi na pakiranju. Poslužite s umakom i malo tvrdo ribanog
sira.
Nema komentara :
Objavi komentar