Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Jeste li probali Probios
tjestenine bez glutena? Ako niste, svakako ih isprobajte.
Danas sam
upotrijebila tjesteninu
od slanutka, no postoje i tjestenina od crvene
leće,
žute leće, graška,
crnog
graha, heljde...
Odlične su za ovakve salate, ali i razne umake, složence i variva.
Bogate su proteinima, okusom nisu nametljive, a teksturom su baš
poput većine klasičnih tjestenina. Mene su oduševile i pripremila
sam vam nekoliko recepata za koje vjerujem da će vam se svidjeti i
motivirati vas da kušate neku od njih, čak i ako ne morate
konzumirati proizvode bez glutena.
Pripremite:
2 pileća filea
svježe mljeveni šareni
papar
žlicu crvene
paprike
pola žličice kurkume
1 grčki
jogurt ili kiselo
vrhnje
1 Probios
tjesteninu od slanutka (250g)
2 stabljike mladog luka (ili vlasac)
Pileći file narežite na
kockice. Posolite, popaprite, dodajte crvenu papriku i kurkumu.
Prelijte s malo suncokretova ulja i ostavite da stoji 30ak minuta.
Prepecite na laganoj vatri i stavite sa strane. Tjesteninu skuhajte
prema uputi na pakiranju.
Pomiješajte je s mesom, dodajte kukuruz i
nasjeckane kisele krastavce. Prelijte s grčkim jogurtom i
promiješajte. Po potrebi dodajte još začina. Posipajte nasjeckanim
mladim lukom i poslužite.
Nema komentara :
Objavi komentar