Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO
Chia fresca mnogima je
poznata i kao meksička limunada. Na području Srednje Amerike
konzumira se odavno, no kod nas je postala poznata uglavnom
zahvaljujući društvenim mrežama na kojima možete vidjeti bezbroj
varijanti ovog osvježavajućeg napitka, bogatog omegom-3.
Najčešće
se priprema od limunovog soka i chia sjemenki, ali meni se jako sviđa
okus limete i svježina koju daje krastavac pa sam ovaj put
pripremila drukčiju kombinaciju. Dodala sam i bosiljak, a ako vam on
ne odgovara upotrijebite listiće mente ili nekog drugog začinskog
bilja.
Za 2 osobe pripremite:
5dl obične vode (možete dodati i malo
praha
kokosove vode)
1 uvrh punu žlicu chia
sjemenki
sok jedne limete i jednu narezanu
limetu
1 žličicu meda
ili sladilo po želji za vegansku varijantu
par listića bosiljka
pola srednje velikog krastavca
Pomiješajte vodu, sok limete i med.
Dodajte chia sjemenke pa ostavite da stoje 10ak minuta, da nabubre.
Povremeno miješajte, da se ne stvaraju grudice.
Dodajte na tanke
šnite narezan krastavac i limetu te listiće bosiljka. Ohladite u
hladnjaku ili poslužite s ledom.
Nema komentara :
Objavi komentar