četvrtak, 2. studenoga 2017.

Limeta chia fresca


Maja u suradnji s Priroda&DRUŠTVO

Chia fresca mnogima je poznata i kao meksička limunada. Na području Srednje Amerike konzumira se odavno, no kod nas je postala poznata uglavnom zahvaljujući društvenim mrežama na kojima možete vidjeti bezbroj varijanti ovog osvježavajućeg napitka, bogatog omegom-3. 


Najčešće se priprema od limunovog soka i chia sjemenki, ali meni se jako sviđa okus limete i svježina koju daje krastavac pa sam ovaj put pripremila drukčiju kombinaciju. Dodala sam i bosiljak, a ako vam on ne odgovara upotrijebite listiće mente ili nekog drugog začinskog bilja.

Za 2 osobe pripremite:

5dl obične vode (možete dodati i malo praha kokosove vode)
1 uvrh punu žlicu chia sjemenki
sok jedne limete i jednu narezanu limetu
1 žličicu meda ili sladilo po želji za vegansku varijantu
par listića bosiljka
pola srednje velikog krastavca


Pomiješajte vodu, sok limete i med. Dodajte chia sjemenke pa ostavite da stoje 10ak minuta, da nabubre. Povremeno miješajte, da se ne stvaraju grudice. 


Dodajte na tanke šnite narezan krastavac i limetu te listiće bosiljka. Ohladite u hladnjaku ili poslužite s ledom.





Nema komentara :

Objavi komentar