utorak, 21. studenoga 2017.

Junetina na mađarski



Pripremite:

1kg junetine (plećka)
2 žlice brašna
sol
svježe mljeveni papar
2-3 žlice maslinova ulja
1 glavicu luka
2 manje mrkve
2 lista lovora
2 žlice pirea od rajčice
ljutu mljevenu papriku po ukusu (1-2 žlice)
tučenu ljutu papriku
300ml bijelog vina
400ml goveđeg temeljca ili vode


Narežite meso na komade od oko 5x5 cm.
Pomiješajte brašno, sol i papar pa tom mješavinom pobrašnite brašno. Zagrijte maslinovo ulje i pecite meso 4-6 minuta, da dobije boju pa izvadite iz posude i ostavite na toplom.

U posudu dodajte još malo ulja pa pirjajte povrće s lovorovim listom. Dodajte pire od rajčice. Ostavite na jačoj vatri 6-8 minuta, dok povrće ne dobije boju i omekša. Miješajte da se ne primi za dno.



Ulijte vino, ostavite 10ak minuta da krčka i napola se reducira. Vratite meso u posudu, posipajte paprikom i ulijte temeljac. Posolite, popaprite i pustite da uzavri pa poklopite. Smanjite temperaturu i pirjajte oko 1 sat dok meso ne omekša, podlijevajući vodom.

Poslužite uz tjesteninu ili prilog po želji.



 

Nema komentara :

Objavi komentar