Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Ako
ste ljubitelj tikvica poput mene, onda vjerojatno stalno smišljate nove
načine pripreme ovog voća. Da, kulinarski su povrće i tako se
pripremaju, ali tikvice su zapravo voće. Iako su meni najdraže same,
samo lagano prodinstane s malo maslinova ulja, često pripremam i razne
vrste polpeta, lazanje i mnoga druga jela.
Radi brata i njegove cure,
koji se hrane po LCHF principima ovaj put sam pripremila pomfri od
tikvica, s bademima i parmezanom. Ako ne želite koristiti parmezan, upotrijebite samo bademe, ali
možete dodati i malo mljevenog lana, sezama, čak i whey bez okusa.
Pripremite:
2 srednje velike tikvice
2 jaja
80g parmezana
100g mljevenih badema
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
pola žličice crvene paprike ili kurkume
žlicu maslinova ulja
Pećnicu
zagrijte na 220C. Tikvice operite i narežite na prutiće. Umočite svaki u
jaje pa u mješavinu badema, parmezana i začina. Slažite na papir za
pečenje premazan žlicom maslinova ulja.
Pecite 15 do 20ak minuta, da pozlati. Poslužite s jelom po izboru. Ja sam pripremila salatu od krastavaca i polpete s rajčicom i mozzarellom, koje sam već objavila na Fitness.com.hr.
Pomfri možete poslužiti i uz neku salsu ili umak od vrhnja i vlasca.
Nema komentara :
Objavi komentar