Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Jaje je izuzetna namirnica
velike hranjive vrijednosti, bogata mikromineralima i vitaminima. Odličan je izvor fosfora, selena,
riboflavina, željeza, cinka, vitamina A, B6, B12, D i E.
Prednost ove naoko
jednostavne i obične namirnice je u tome da je možete pripremiti na
bezbroj načina - kuhana, pečena na oko, kao omlet, kajgana,
poširana, u raznim umacima, za povezivanje, zgušnjavanje, u kremama
i kolačima...
Budući da smo dečko i
ja trenutno na prehrani koja se bazira na proteinima i mastima,
često jedemo jaja. Nastojim ih pripremati ih na što više načina, kako nam ne bi dosadila, a ovaj put sam izdvojila slane pogačice ili muffine koje možete pripremiti i večer prije pa ponijeti na posao.
Pripremite, za 12 pogačica ili muffina:
8 jaja
3 stabljike mladog luka
100g pureće šunke
100g sira (gouda)
2 žlice svježeg posnog sira
2 žlice sitno nasjeckanog špeka (ili
sušenog mesa po želji)
žličicu psyllium praha
svježe mljeveni papar
Pećnicu zagrijte na
200C. Namastite metalne kalupiće ili kalup za muffine. Možete upotrijebiti i silikonske, ako ih imate.
Jaja istucite sa svježim sirom, dodajte sitno nasjeckan špek i šunku. Sir naribajte pa umiješajte u smjesu. Dodajte nasjeckani mladi luk, sol i papar.
Dok tučete pjenjačom,
posipavajte psyllium prahom i miješajte, da se ne bi zgrudao. Izjednačite i
napunite kalupe smjesom. Pecite 15ak min, ovisno o pećnici. Kad
površina pozlati, izvadite kalup iz pećnice. Prođite nožem uz
rub kalupa, da pogačice lakše odvojite i kasnije izvadite.
Nema komentara :
Objavi komentar