Maja u suradnji s Fitness.com.hr
Pripremite:
500g mljevene junetine
1 srednje veliku glavicu luka
2 režnja češnjaka
sol
svježe mljeveni papar
1 jaje
nasjeckani peršinov list
po želji 2 žlice krušnih mrvica,
zobenog brašna ili mljevenih badema
Luk i češnjak sitno
nasjeckajte, posolite i ostavite da stoji. Isperite, dobro ocijedite
i zatim pomiješajte s mesom. Takve polpete trebale bi biti laganije,
odnosno neće vam teško sjedati na želudac.
Dodajte jaje, papar,
peršinov list i promiješajte. Smjesa treba biti kompaktna i ne
premekana, da možete formirati polpete.
Polpete poslažite na
tepsiju od pećnice obloženu papirom za pečenje. Pecite u pećnici
zagrijanoj na 200C, 10ak minuta sa svake strane. Pred kraj upalite
opciju ventilator da se zapeku. Poslužite uz salatu po želji.
Ja sam pomiješala jedan
tanko narezan krastavac, cherry rajčice i kravlju skutu. Prelila sam mješavinom maslinova ulja, bijelog vinskog octa, soli, papra i
chilija.
Nema komentara :
Objavi komentar