srijeda, 26. travnja 2017.

Salata od tune i slanutka


 Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Ovu salatu možete pripremiti sa slanutkom iz konzerve, ali ako volite da vam salata ima crunchy dodatak, onda slanutak iz konzerve ocijedite, uvaljajte u začine i ispecite u pećnici, pola sata na 200C. Ja sam na jednu konzervu slanutka od 400g upotrijebila 1 žličicu mješavine začina. 


Za jednu osobu pripremite:

1 konzervu tune od 180g
nekoliko listova zelene salate (kristalke)
pola šake slanutka
začine odaberite prema želji - sol, papar, ocat, maslinovo ulje


Tunu ocijedite i natrgajte vilicom. Dodajte opranu i narezanu zelenu salatu. Ako je tuna bila u ulju, nemojte dodavati dodatno ulje u salatu. Prelijte s malo octa. Posipajte slanutkom.

   
Ako koristite slanutak iz konzerve kojeg ste samo oprali, dodajte sol i papar. Ako upotrijebite pečeni, koji je već začinjen, onda nemojte dodavati začine u salatu.




Nema komentara :

Objavi komentar