Maja za Priroda & DRUŠTVO
Proljeće
je na vratima, a s njim i uobičajeni glasnici proljeća – reklame
za anticelulitne kreme, preparate i programe za mršavljenje.
Pretpostavljam da neki od vas sada razmišljaju o skidanju pokojeg
kilograma, kako biste postigli svoju najbolju formu do ljeta. Radi
toga stavljam laganije recepte, prikladne za one koji skidaju
kilograme, ali i za sve one koji žele unijeti neke zdravije promjene
u svoju uobičajenu prehranu.
Budući da jako volim jela na žlicu i
variva svih vrsta, odlučila sam skuhati lagano zeleno varivo s
lećom. Vi možete upotrijebiti i proso, heljdu ili neku žitaricu po
želji, ali varivo obogatiti i nekim mesom. Ja sam ovaj put samo
prepekla tanko narezan špek, a vi možete ispeći šnicle ili ranije
prodinstati meso narezano na kockice pa zatim dodati povrće i
podliti temeljcem ili vodom.
Pripremite:
500g
brokule
2
srednje velike tikvice
1
šalicu od 2dl zelenih
mahuna
pola
šalice graška
nekoliko
stabljika mladog luka narezanih na kolutiće
vodu
ili temeljac
Na
maslinovu ulju prodinstajte mladi luk. Ako koristite smrznuto povrće,
prvo na luk dodajte ono što je smrznuto, a nakon kraćeg dinstanja
dodajte i sirovo. Tikvice i brokulu dodajte na kraju. Tikvice
operite, narežite na kockice, brokulu natrgajte na cvjetiće, a
njezinu stabljiku narežite na šnitice.
Podlijte vodom ili
temeljcem, da prekrije povrće. Ja sam upotrijebila goveđi temeljac.
Pustite da uzavri i smanjite temperaturu. Kušajte kroz 10ak minuta.
Kad povrće omekša, dodajte procijeđenu leću iz konzerve.
Posolite, popaprite po želji.
Nema komentara :
Objavi komentar