utorak, 3. siječnja 2017.

Čokoladna Speculaas salama


Maja prema bakinom receptu

Moja je baka čokoladne salame radila uglavnom nakon blagdana, kad ostane raznih keksića. Meni ovaj put nisu bili pri ruci domaći keksi pa sam upotrijebila Speculaas. Orašaste plodove i dodatke birajte prema vlastitom ukusu.

Pripremite:

200g Speculaas keksa (ili keksa po želji)
200g kvalitetne tamne čokolade
100g maslaca
1 jaje
2-3 žlice Grand Marniera ili ruma
60g nasjeckanih badema
2 žlice nasjeckanih arancina
šećer u prahu za uvaljati salamu


Na pari otopite čokoladu i maslac. Dodajte istučeno jaje i miješajte, da se smjesa ujednači. Dodajte rum pa zatim usitnjene kekse. Nemojte ih posve usitniti, ostavite da ima komada koji će se kasnije vidjeti u presjeku. Umiješajte nasjeckane bademe i arancine. Ostavite da se malo ohladi i stisne.


Smjesu stavite na prozirnu foliju ili papir za pečenje, umotajte i rukama oblikujte u oblik salame. Pritisnite lagano, da ne bude praznina. Stavite u hladnjak da se stisne. Prije posluživanja čokoladnu salamu uvaljajte u šećer u prahu i režite na šnite.














Nema komentara :

Objavi komentar