Maja prema bakinom receptu
Pripremite:
200g Speculaas keksa (ili keksa po želji)
200g kvalitetne tamne čokolade
100g maslaca
1 jaje
2-3 žlice Grand Marniera ili ruma
60g nasjeckanih badema
2 žlice nasjeckanih arancina
šećer u prahu za uvaljati salamu
Na pari otopite čokoladu i maslac. Dodajte istučeno jaje i miješajte, da se smjesa ujednači. Dodajte rum pa zatim usitnjene kekse. Nemojte ih posve usitniti, ostavite da ima komada koji će se kasnije vidjeti u presjeku. Umiješajte nasjeckane bademe i arancine. Ostavite da se malo ohladi i stisne.
Smjesu stavite na prozirnu foliju ili papir za pečenje, umotajte i rukama oblikujte u oblik salame. Pritisnite lagano, da ne bude praznina. Stavite u hladnjak da se stisne. Prije posluživanja čokoladnu salamu uvaljajte u šećer u prahu i režite na šnite.
Nema komentara :
Objavi komentar