Pripremite:
500g čičoke
300g krumpira
1 glavicu češnjaka
1 srednje veliki korijen peršina
korijen celera veličine palca
1/2 l povrtnog temeljca
maslinovo ulje
timijan
sol
papar
vlasac
limunov sok
Očistite čičoku i korijenasto povrće pa narežite na srednje velike
komade. Režnjeve češnjaka ostavite cijele. Zagrijte maslinovo ulje pa
prepecite svo povrće osim krumpira oko 10 minuta. Posolite i popaprite
pa nalijte temeljac i dodajte timijan. Kad temeljac zakuha dodajte
oguljen krumpir narezan na kocke.
Kuhajte oko 15 minuta da svo povrće omekša, izvadite timijan. Pretvorite povrće u kašu štapnim mikserom. Dolijte vodu tako da imate oko 1l juhe. Dosolite ako je potrebno.
Poslužite s vlascem i nekoliko kapi limunova soka ili jogurtom.
Ovo je baš dobra ideja, i verujem da se timijan baš sjajno uklapa. Hvala za ideju i recept.
OdgovoriIzbriši