utorak, 15. studenoga 2016.

Integralne pirove palačinkice s komadićima čokolade


Maja za Priroda & DRUŠTVO

Kad su nam dani puni sivila i kiše okrećemo se nekim poznatim okusima i mirisima koji nas uveseljavaju ili podsjećaju na neke šarenije dane. Palačinke su jedno od takvih jela jer svakoga od nas vežu za vesele uspomene iz djetinjstva kad su nam mame i bake pekle palačinke u toploj kuhinji, a mi smo samo morali izabrati namaz ili punjenje. 


Ove su palačinke nešto drukčije, modernije, ali jednako ukusne i “podnose” svakakva punjenja i preljeve. Možete ih umjesto komadićima čokolade i bananom obogatiti nekim drugim voćem, poput svježih borovnica, a ako volite kikiriki dodajte 1 žlicu maslaca od kikirikija u smjesu. Improvizirajte, napravite neku svoju, novu i veselu kombinaciju!


Pripremite:

2 žličice praška za pecivo
pola žličice cimeta ili začina za medenjake
1 jaje
1 manju bananu
1 žlicu meda
100ml jogurta
200ml mlijeka
40g nasjeckane tamne čokolade


Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. U blenderu usitnite bananu, dodajte jaje i med. Dodavajte brašno naizmjence s mješavinom mlijeka i jogurta. Trebali biste dobiti smjesu dvostruko gušću od one za obične palačinke. 


Nasjeckajte čokoladu na komadiće i lagano je spatulom umiješajte u smjesu. Zagrijte tavu, premažite je s malo ulja. Žlicom grabite smjesu i spuštajte na tavu. Malo raširite, u plosnatu palačinkicu promjera 10ak cm. Kad se na površini pojave mjehurići, preokrenite palačinkicu. 


Poslužite s preljevom i voćem po želji. Odlične su s čokoladnim preljevom ili medom i kiselkastim voćem poput nara. 





Nema komentara :

Objavi komentar