Maja za Priroda & DRUŠTVO
Kad su nam dani puni sivila i kiše
okrećemo se nekim poznatim okusima i mirisima koji nas uveseljavaju
ili podsjećaju na neke šarenije dane. Palačinke su jedno od takvih
jela jer svakoga od nas vežu za vesele uspomene iz djetinjstva kad
su nam mame i bake pekle palačinke u toploj kuhinji, a mi smo samo
morali izabrati namaz ili punjenje.
Ove su palačinke nešto
drukčije, modernije, ali jednako ukusne i “podnose” svakakva
punjenja i preljeve. Možete ih umjesto komadićima čokolade i
bananom obogatiti nekim drugim voćem, poput svježih borovnica, a
ako volite kikiriki dodajte 1 žlicu maslaca od kikirikija u smjesu.
Improvizirajte, napravite neku svoju, novu i veselu kombinaciju!
Pripremite:
2 žličice praška
za pecivo
pola žličice cimeta
ili začina za medenjake
1 jaje
1 manju bananu
1 žlicu meda
100ml jogurta
200ml mlijeka
40g nasjeckane
tamne čokolade
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo
i cimet. U blenderu usitnite bananu, dodajte jaje i med. Dodavajte
brašno naizmjence s mješavinom mlijeka i jogurta. Trebali biste
dobiti smjesu dvostruko gušću od one za obične palačinke.
Nasjeckajte čokoladu na komadiće i
lagano je spatulom umiješajte u smjesu. Zagrijte tavu, premažite je
s malo ulja. Žlicom grabite smjesu i spuštajte na tavu. Malo
raširite, u plosnatu palačinkicu promjera 10ak cm. Kad se na
površini pojave mjehurići, preokrenite palačinkicu.
Poslužite s preljevom i voćem po
želji. Odlične su s čokoladnim preljevom ili medom i kiselkastim
voćem poput nara.
Nema komentara :
Objavi komentar