četvrtak, 15. rujna 2016.

Lava cake (bez glutena, LCHF)


Maja u suradnji s Fitness.com.hr

Pripremite, za 2 keramičke posudice:

4 žlice kakao praha
pola žličice praška za pecivo
3 žlice kokosova ili brezina šećera (ili stevije/sladila po želji, u količini koja zamjenjuje tu količinu šećera)
2 žlice slatkog vrhnja
2 jaja
ekstrakt vanilije ili naranče
maslac za posudice


Zagrijte pećnicu na 180C. Dvije keramičke posudice dobro namastite maslacem. 

Pomiješajte prosijani kakao prah i prašak za pecivo. Dodajte šećer (ili sladilo/steviju), slatko vrhnje i jaja pa istucite mikserom. Ujednačite da dobijete glatku, sjajnu čokoladnu smjesu i zatim je izlijte u dvije pripremljene posudice. Pecite 12min. Nožem pažljivo prođite uz rub posude, poklopite je tanjurićem i prokrenite. Poslužite samo ili uz sladoled, tučeno slatko vrhnje, voće.. Ja sam upotrijebila divan Pelleov pekmez - Extreme tropical, od papaje i manga s Bacardi White rumom, aromatiziran tonkom.


Kolač možete pripremiti i u mikrovalnoj, tako da ga stavite u mikrovalnu na 1 minutu, na najjaču temperaturu. Ako vam se učini da kolač još nije dovoljno pečen, vratite ga u mirovalnu na 15ak sekundi.



EDIT 17-Oct-16

Nema komentara :

Objavi komentar